De populäraste hasardspelen

Ordspråk är populära och ett av de konstigaste är: "Skåda aldrig given häst i munnen". Där kan man tro att det har med spel på hästar att göra men så är inte ursprungstanken. Men spel på trav och galopp tillhör de populäraste hasardspelen och då kanske man inte skall frånta mystiken med det ordspråket. Travet har funnits många år i Sverige och länge var detta jämsides med tips och penninglotter de stora spelnöjen vi hade. Spela gör vi för att finna lyckan i pengar, bli lite mer eller mycket rikare.

Berika sig själv

Länge ansågs spel som syndigt och gör så än idag av vissa, men detta kan botas med ett annat ordspråk: "Ändamålet helgar medlen". Med detta kanske menas att den som satsar en krona och vinner tusen endast har berikat sig själv och är utan synd. Skall man försöka mäta vilka spel som är populärast lär man få en stor uppgift.

Det kan räknas på flera sätt; Antalet deltagare, storleken på insatserna eller hur stora vinster som står att få för vinnarna. Glädjen att vinna stort måste tas med sans, många är de som lika snabbt stått med tomma fickor efter ett alltför vidlyftigt leverne. Kanske blir man lyckligare över en lagom vinst, folket i landet lagom.

Folkrörelse

Hur som helst var Bingolotto ett tag som en hel folkrörelse. Av nästintill klass var det vanliga bingospelet när det infördes i Sverige på sextiotalet. Olika oddsspel har ökat sedan möjligheten att spela online infördes. Poker är definitivt en vinnarsport med nätpokerns intåg. Säger sport då det nu betraktas som skicklighetsspel till viss del.

Men kanske det vanliga lotto ändå är mest poppis då det är enkelt att spela och vinstchanserna är svindlande. Spelet på progressiva jackpottar hos nätkasinon verkar intressant med de goda vinstchanser som erbjuds. Ofta tjugo, trettio, fyrtio miljoner eller mer. Tänk om detta varit möjligt förr med de enarmade banditerna. Säkerligen hade lastbilar krävts för att frakta alla enkronor.